Palosaneeraukset
Tulipalo ja palovahingot
Tulipalo aiheuttaa useimmiten pahat vahingot ja tulelta säästyneetkin tilat kärsivät. Sammutusvesi ja muu palontorjunta sekä noki ja palokaasut vaurioittavat tavallisesti miltei koko kiinteistöä. Teemme mm. savunhajunpoistot, irtaimiston ja kiinteistön puhdistukset ja erikoispuhdistukset. Tarjoamme myös konsultointia palovahinkoasioissa. Tietoa toteuttamistamme palosaneerauksista ja niiden kustannuksista löydät Vahinkotietokanta.fi-palvelusta.
Huolehdi ensin ihmisistä
Kun vahinko on tapahtunut, on tärkeintä huolehtia ensin ihmisistä. Varmista aina ensin, että vahingosta ei koidu vaaraa kenellekään. Sulje ovet ja ikkunat ja katkaise sähköt pääkytkimestä.
Kuinka välttää tulipalo?
Tilastojen mukaan useimmat kodeissa ja työpaikoilla syttyvät tulipalot saavat alkunsa viallisista sähkölaitteista. Siksi sähkölaitteiden säännöllinen huolto alan ammattilaisen tekemänä on enemmän kuin suositeltavaa. Halvin henkivakuutus tulipalon varalta on huonekohtainen palovaroitin ja terve järki. Matkalle lähtiessä on syytä kytkeä tarpeettomat sähkölaitteet irti sähköverkosta. Palovaroitin ei ole vain pakollinen paha, se on korvaamaton ensihälyttäjä. Muista uusia palovaroittimesi paristot säännöllisesti.
Nokilaskeumasta huolehtiminen
Pienestäkin palosta saattaa olla seurauksena laajakin nokilaskeuma. Noki leviää tasaisesti, joten se leviää kaikkialle. Ohuen nokikerroksen havaitseminen on vaikeaa. Laskeuman levinneisyyden voi todeta itse myös kotikonstein esimerkiksi niinsanotulla sormitestillä: Pyyhi sormella tai esim. vaalealla liinalla jonkin kalusteen tasopinta. Jatka toimenpidettä, kunnes sormi tai liina ei enää mustu. Mikäli laskeuma on levinnyt esimerkiksi televisioon tai muihin sähkölaitteisiin asti, kannattaa koneet ehdottomasti huollattaa alan ammattilaisilla. Staattinen sähkö saattaa imaista nokea laitteen sisään, mikä voi aiheuttaa uusia vahinkoja.
Vakuutus
Kun henkilövahingoista on huolehdittu, tarkista, onko sinulla voimassaoleva vakuutus. Omakotitalossa asuvat ovat vakuuttaneet sekä kiinteistönsä että irtaimistonsa. Kerros- ja rivitaloissa asuvat vakuuttavat normaalisti vain irtaimistonsa. Kiinteistön vakuuttamisesta vastaa taloyhtiö. Teollisuus- ja julkisyhteisöt ovat pääsääntöisesti tietoisia siitä, ovatko vakuuttaneet riskinsä vai eivät. Mikäli vahinko on sellainen, ettet selviä siitä omin avuin, ota yhteys vakuutusyhtiöösi tai isännöitsijään. Työn tilaajana toimii pääsääntöisesti aina vahingonkärsijä tai hänen edustajansa.
Yhteydenotot
Mikko Väinölä
Toimitusjohtaja, rak. ins. (AMK)
040 562 1470
mikko.vainola@ps-palosaneeraus.fi